Szervezők, támogatók, médiatámogatók

Szervezők

 

Keresztény Demokrata Fórum

A Keresztény Demokrata Fórum (KDF) egyesület 2003-ban alakult független civil szervezet. Célja fórumok szervezésével segíteni keresztény válaszok megfogalmazását aktuális társadalmi kérdésekre. Az ökumenikus szellemi mozgalom közösségét sokszínűség jellemzi felekezetileg, életkorban, területileg, valamint foglalkozás, közéleti érdeklődés vonatkozásában. Kiemelt hangsúlyt fektetnek a hívő fiatalok megszólítására és megszólaltatására, bevonására a közéletbe.

Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége egyesületi formában működő keresztény, civil társadalmi szervezet, mely az értelmiséget igyekszik összefogni. A KÉSZ 1989-ben alakult, azóta 67 helyi csoportja, 3000 fős tagsága és – JEL Újság néven – internetes lelkiségi-kulturális folyóirata is van. Belső missziója, hogy a keresztény értelmiségnek visszaadja az önbecsülését, tartását és ehhez a hitbeli értelmiségi szintű tájékozottságát; külső misszióként pedig a társadalom felé képviseli a keresztény megoldási lehetőségeket az élet minden területén.

Kiemelt támogatók

 

Barankovics Alapítvány

A Barankovics István Alapítvány 2006-ban jött létre azzal a céllal, hogy ápolja a keresztény politizálás előremutató hagyományait, és keressen kereszténydemokrata szellemiségű választ a 21. század társadalmi-politikai kihívásaira.

Európai Keresztény Politikai Alapítvány

Az Európai Keresztény Politikai Mozgalom alapítványa. Három fő célja a keresztény közéleti szervezetek tudás- és tapasztalatcseréjének támogatása; a pártok és politikusok tájékoztatása a fontos európai politikai fejleményekről; valamint keresztény szellemiségű új ötletek és megközelítések inspirálása a globalizált világ és gazdaság kihívásaira.

Andoma Group

Az ANDOMA GROUP a legmagasabb szintű delegációk utaztatásával, programjainak tervezésével és lebonyolításával, események szervezésével, kommunikációval, stratégiák kidolgozásával, szervezeti átalakításokkal, hatékony kapcsolatépítéssel és lobby tevékenységgel foglalkozik.

Támogatók  

Café Pio Padre

A Café Pio a pesti ferencesek épületében 2013 őszén nyílt minőségi kávézó. A kiváló fogások és házi sütemények mellett a belső tér harmóniája és eleganciája is a vendégek örömére válik.

DMRE Székház és Konferenciaközpont

A konferenciaközpont a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki Egyházkerületének tulajdonában és kezelésében áll. A Ráday utcában álló épületen belül működik a Károli Gáspár Egyetem Hittudományi Kara, a Püspöki Hivatal, a Biblia Múzeum és a Ráday Könyvtár is.

Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola a bencés, a ferences és a piarista rend nagy múltú teológiai főiskoláinak egyesítésével jött létre. 2000-ben kezdte meg működését. Egyházi és világi diákokat egyaránt oktatnak itt, képzési kínálata pedig évről évre bővül.

 Médiatámogatók  

Heti Válasz

2001-ben alapított közéleti hetilap. Főszerkesztője Borókai Gábor.

Evangélikus Élet

Az egyetlen evangélikus hetilap. Első száma 1933-ban adták ki, azonban 1944 és 1948 nem jelenhetett meg. Főszerkesztője T. Pintér Károly.

Új Ember

Katolikus hetilap, az ország egyik leghosszabb ideje, 1945-től folyamatosan megjelenő újságja. Az újság munkatársa volt Pilinszky János, Bálint Sándor, Fekete István és Rónay György is. Főszerkesztője Rátkai Balázs.

Bonum TV

A Bonum TV 2011 áprilisában kezdte meg adását az interneten, majd 2012 decemberétől mint helyi katolikus tematikus televíziós csatorna indult útjára. Papi programigazgatója Tamási József.

Mária Rádió

A Mária Rádió a világ 60 országában működő missziós, katolikus szellemiségű adó. Magyarországon 2006 óta szól Budapesten, később több vidéki frekvencián is fogható lett. Műsorigazgatója Dúl Géza atya, világi elnöke dr. Szabó Tamás.

Keresztény Élet portál

A huszonkét éve működő Keresztény Élet című hetilap internetes „kistestvére” 2014 pünkösdjén indult útjára abból a célból, hogy a fiatalabb korosztályt is megszólítsa. Főszerkesztője Czoborczy Bence.

Parókia.hu - Református Portál

A Parókia.hu 2000 óta működik, 2010 óta a Dunamelléki Református Egyházkerület hivatalos portáljaként. Az oldal nemcsak az anyaországi, hanem a világban szétszórtságban élő gyülekezeteket is célközönségének tekinti. Szerkesztőségvezetője Füle Tamás.

Evangelikus.hu

A Magyarországi Evangélikus Egyház hivatalos honlapja. Főszerkesztője Horváth-Bolla Zsuzsanna.

Montázs Magazin

A 2012-ben alapított montazsmagazin.hu egy sokszínű tematikájú online kulturális és életmód újság, ami a programajánlókon és - ismertetéseken túl amatőr írók és költők bemutatását is célul tűzte ki. Főszerkesztője Weninger Nóra.